Mijn 5 beste tips om te ontspullen

ontspullen

De kerstvakantie is voorbij, de (meeste) scholen zijn weer begonnen en 2022 ligt voor ons. Een goed moment om te ontspullen. Hoe kun je dit jaar een begin maken met minimalisme en ontspullen? Want minder bezit zorgt voor rust in je hoofd, een gevoel van vrijheid en het leven wordt er eenvoudiger van. Dat klinkt toch aantrekkelijk? Ik geef je mijn 5 beste tips die mij hebben geholpen om te ontspullen voordat we naar ons Tiny House verhuisden.

Mijn 5 beste tips

  • Neem er de tijd voor. Het is een proces
  • Vraag je bij elk item af of je het nog nodig hebt en of je er blij van wordt
  • Pas de 20/20 regel toe. Als je iets niet gebruikt en je het binnen 20 kilometer voor onder de 20 euro kunt huren of (tweedehands) kunt kopen, kan het weg.
  • Maak een twijfel stapel en bekijk na een maand of je de spullen gemist hebt of dat je ze weg kan doen
  • Zorg dat er geen onnodige spullen in huis komen, ook niet met verjaardagen. Koop alleen wat je echt nodig hebt en kijk eerst of je het kunt lenen
elk hoekje is benut 768x768 1

Capsule wardrobe

Het makkelijkst vond ik het om mijn kleding uit te zoeken. Daar hecht ik niet veel waarde aan, maar als ik zie hoeveel mensen er mee doen aan de capsule wardrobe cursus van LauraEnJames dan zijn er veel vrouwen die daar wel moeite mee hebben.
Het allermoeilijkste vond ik het om de doos met foto’s en herinneringen uit te zoeken. Gelukkig is het gelukt om ook die te halveren!

Professional organizer

Kom je er zelf niet uit? Dan kun je hulp in schakelen van een professional organizer of opruimcoach. Marieke Pluk van duurzaamopgeruimd.nl is een professional organizer. Zij helpt mensen om opgeruimder te leven zodat ze meer tijd en energie overhouden voor dingen die ze belangrijk vinden.

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd met mijn 5 beste tips om te ontspullen. Wil je de blog helemaal lezen? Dan verwijs ik je graag naar the Substitute.

Bekend van

Het najaar is in aantocht en we merken langzaam aan dat het kouder begint te worden.
Vandaag is de laatste dag dat je nog een duurzame stap kan zetten in 2020! Want heb je al eens nagedacht over je zorgverzekering?
Het einde van de zomervakantie is in zicht.
Het najaar is in aantocht en we merken langzaam aan dat het kouder begint te worden.
Vandaag is de laatste dag dat je nog een duurzame stap kan zetten in 2020! Want heb je al eens nagedacht over je zorgverzekering?
Het einde van de zomervakantie is in zicht.
En we bouwen verder, maar verhuizen ook!