studio duurzaam wonen iris

Duurzaam en bewust interieurontwerp

Je wil je interieur veranderen en bewuste keuzes maken maar je weet niet waar je moet beginnen. Ook twijfel je of duurzame items wel binnen je smaak en budget passen. En hoe zorg je er voor dat je geen miskoop doet en je kamer een geheel wordt?

Ik help je graag met bewuste keuzes maken en eerlijk advies over duurzame items zodat je op een gezonde manier kunt wonen. We kijken eerst naar jouw wensen en het gebruik van de ruimte. Vervolgens kijken we naar je stijl en welke kleuren en materialen je aanspreken. 

Ik adviseer zoveel mogelijk natuurlijke materialen, die bij jouw stijl passen. In mijn interieur ontwerp kies ik voor producten die niet schadelijk zijn voor je gezondheid, weinig tot geen belasting zijn voor de aarde en die een duurzaam verhaal vertellen.

Van vintage tot 3d geprint

Van vintage en tweedehands tot circulair, upcycled, biobased* en nieuw. Ik kies voor verschillende opties om het interieur én de kosten in balans te houden. Zo weet ik waar je vintage parels kan vinden maar ook de prachtigste innovatieve materialen. Ook kijk ik naar bedrijven die afval inzetten als grondstof. Een voorbeeld is een bedrijf wat van afval 3d geprinte objecten maakt.

Ik hou er van om ruimtes zo optimaal mogelijk in te richten en te gebruiken. Daarom maak ik regelmatig gebruik van maatwerk. Ik vind het belangrijk dat een interieur persoonlijkheid en authenticiteit uitstraalt. Samen maken we een ontwerp dat past bij jou en jouw woning. Een ontwerp waar je, je helemaal thuis voelt en een fijne energie ervaart. Waardoor je interieur rust uitstraalt en een gezond binnenklimaat heeft. Uiteraard met zo min mogelijk impact op de aarde.

Ik laat mij inspireren door Japans design waarbij eenvoud en balans centraal staan. Als basis voor mijn ontwerpen maak ik gebruik van de SUB Methode, waarbij we eerst kijken wat behouden blijft.

Kies je voor een interieurontwerp van Studio Duurzaam Wonen dan bespaar je tijd met het zoeken naar duurzame producten. Je krijgt mijn beste tips en advies hoe je duurzaam kunt wonen. 

* Biobased materialen zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals hout, wol en mycelium (een ondergronds netwerk van schimmeldraden van paddestoelen).

Interieuradvies aan huis of uitgebreid interieurontwerp

Bij een interieuradvies aan huis kan ik kleur advies geven of je helpen bij een fijne indeling van de ruimte. Daarnaast inspireer ik met duurzame opties voor je interieur. Uiteraard neem ik kleur- en/of materiaal stalen mee, zodat je kan kijken en voelen hoe dat in jouw ruimte staat. Ik geef duurzame tips en adviezen en je kan al je vragen stellen rondom duurzaam wonen.

Wil je liever een uitgebreid interieurontwerp? Dat kan natuurlijk ook. Hiervoor heb ik een aantal duurzame pakketten samengesteld: Groen, groener, groenst. Van een moodboard en kleurplan tot aan een compleet advies inclusief materiaalplan, meubelplan en lichtplan. Kijk voor meer informatie bij uitgebreid ontwerp.

Interieuradvies aan huis

Wil je een kleur advies of een andere indeling van de ruimte? Ik kom langs en samen gaan we aan de slag. Ook geef ik je duurzame tips en adviezen en kan je vragen stellen rondom duurzaam wonen.

Interieurontwerp uitgebreid

Heb je meer advies nodig dan 2 uur aan huis? Kies dan voor een uitgebreid interieurontwerp met bijvoorbeeld een materiaalplan, meubelplan en decoratief lichtontwerp.