Iris van Asselt met gezin

Samen met mijn partner en onze twee dochters hebben we ons eigen duurzaam dubbel Tiny-House gebouwd. Het circulaire huis staat in eco-community LiberTerra. Op 56m2 wonen we met heel veel plezier in ons droomhuis.

Als interieur ontwerper was het fantastisch om mijn eigen huis te ontwerpen. We hadden een partij tweedehands, triple glas kozijnen waar we ons huis om heen hebben gebouwd. 

De basis is van hout en we hebben ons huis gebouwd met ecologische materialen. Voor alles is een bewuste keuze gemaakt. Van tweedehands tot circulair, van biobased materialen tot gesloten kringlopen. Overal is over nagedacht en hebben we onder onze duurzame loep gelegd. Alles in huis heeft een verhaal, van het plaatmateriaal van zeewier tot de verlichting van hennep. Mijn huis is een showroom voor klanten en bezoekers van onze eco-community.

We staan op schroefpalen, hebben extra aandacht besteed aan goede isolatie en slaan onze zelf opgewekte zonne-energie op in een tweedehands accu.
We hebben geen gas, gebruiken een droogtoilet (waarmee wij 60.000 liter drinkwater per jaar mee besparen!) en we hebben veel wateropvang op ons terrein. Kortom, wonen op een andere manier met een bijdrage aan de plek waar we zijn. 

 

Review van klant

“Ik ben nog steeds superblij met de keuzes die we gemaakt hebben voor de indeling en de materialen in ons huis.”