221031-klimaatburgemeesters-in-gesprek-met-staatsecretaris-Vivianne-Heijnen-04

Klimaatburgemeester Iris van Asselt in gesprek met minister Vivianne Heijnen

Van maandag 31 oktober t/m zondag 6 november 2022 is de Nationale Klimaatweek. Een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om nog meer mensen en bedrijven te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Ik heb mij voor de tweede keer opgegeven als klimaatburgemeester voor de Gemeente Dijk en Waard in Provincie Noord-Holland. Ik inspireer anderen graag met onze manier van bewust wonen en leven met mijn gezin in onze eco-community LiberTerra Geestmerambacht. Voor de Nationale Klimaatweek ben ik uitgenodigd om in Den Haag in gesprek te gaan met minister Vivianne Heijnen, een hele eer!

Je mag zelf invulling geven aan het klimaatburgemeesterschap. Ik wilde wel graag impact maken met mijn klimaatburgemeesterschap en naar aanleiding van de vorige editie ging ik samen met de andere klimaatburgemeester van de gemeente Dijk en Waard, ♻️💡Petra van Kleef💡♻️, op stap met onze burgemeester Peter Rehwinkel. We lieten hem duurzame initiatieven in de gemeente zien. Ook hebben we al diverse keren bij de gemeente om de tafel gezeten met de afdeling duurzaamheid en de wethouder duurzaamheid Rene Schoemaker om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken.

221031 klimaatburgemeesters in gesprek met staatsecretaris Vivianne Heijnen 01

Foto’s door GraphicAlert

Bekend van

12 jaar geleden ontstond het eerste idee van mijn boek. Ik wilde graag iets delen over de overland reis die wij deden.
Eindelijk was het zo ver! De filmploeg van Binnenstebuiten, een tv-programma van KRO/NCRV, kwam in ons huis filmen.
Op zaterdag 29 okt en zaterdag 5 november 2022 stel ik mijn huis open om te kijken hoe wij duurzaam hebben gebouwd en slimme oplossingen hebben op het gebied van energie maar ook een duurzaam en circulaire inrichting hebben.
12 jaar geleden ontstond het eerste idee van mijn boek. Ik wilde graag iets delen over de overland reis die wij deden.
Eindelijk was het zo ver! De filmploeg van Binnenstebuiten, een tv-programma van KRO/NCRV, kwam in ons huis filmen.
Op zaterdag 29 okt en zaterdag 5 november 2022 stel ik mijn huis open om te kijken hoe wij duurzaam hebben gebouwd en slimme oplossingen hebben op het gebied van energie maar ook een duurzaam en circulaire inrichting hebben.
Nadat ik met mijn gezin (2 dochters van toen 6 en 4 jaar) van Amsterdam naar Tokio ben gereden in ons eigen omgebouwde camperbusje werd ik mij nog bewuster van hoe ik wil wonen en leven.