We gaan op reis en nemen mee..

Op reis met weinig spullen

Het is een cliché maar reizen vergroot je wereld en je kijk op het leven wordt anders. Zoals ik al eerder schreef hebben mijn vriend Roland en ik twee fantastische wereldreizen gemaakt. In 2012 zijn we samen van Amsterdam via Oost-Europa, Turkije, Iran en Pakistan naar India en Nepal gereden, en weer terug. En in 2018 hebben we een Family roadtrip gemaakt van Amsterdam naar Tokyo. Samen met onze dochters Ize, 4 op dat moment, en Lune, 2 geworden tijdens de reis, rijden we onze straat uit, het avontuur tegemoet. Ons camperbusje een Toyota Hiace 4×4, hebben we helemaal naar onze wensen omgebouwd. Een bedje voor de meiden, boven ons uitklapbed, een keuken met koelkast en vriezer en voldoende opbergruimte om met 4 mensen 7 maanden op reis te gaan. Via Rusland, Centraal-Azië en Mongolië rijden we naar Japan.

Voor de kinderen heb ik een oud medicijnkastje omgetoverd tot speelgoedkastje. Toen ik tegen Ize zei, dat het kastje misschien wel wat aan de kleine kant was zei ze verontwaardigd nee hoor mama, kijk maar 1 plankje voor mij, 1 plankje voor Lune en 1 voor ons allebei! Ze gaat meteen op zoek naar speelgoed dat er in past. En balletje, boekjes, blokjes, kleine diertjes, wat speelgoed autootjes en dat is het. Tussen de meiden in op de bank hebben we nog een tas met wat tekenspul staan voor onderweg. 

De kinderen spelen soms dagenlang niet met het meegebrachte speelgoed omdat er van alles buiten te ontdekken is. Steentjes, modder, takjes, maar ook tempels, andere kinderen en steeds weer een andere speeltuin. Wat een rijkdom!

We hebben allemaal een kledingbox van ongeveer 20 x 35 x 15 cm. Alle kleding die daar in past mag mee, de rest blijft thuis. Het is heel overzichtelijk want als het gele shirt in de was zit en de blauwe te warm is dan trek je dus groene aan. Weinig keuze stress. We vertrekken in de zomer en in Mongolië hebben we toch al nachtvorst. Verder richting het oosten komen we in de herfst in Rusland om te eindigen in Japan, waar we in ze zee zwemmen maar ook in de sneeuw wakker worden. En ondanks de kleine hoeveelheid kleding die we mee hebben, hebben we niks gemist. 

Tijdens onze reis word het mij nog duidelijker. Waarom is het zo fijn om in onze camper te wonen met weinig spullen om ons heen? En wat vind ik dan precies zo fijn? Weinig spullen om op te ruimen. Alles heeft een vaste plek dus het kost weinig moeite en tijd om het opgeruimd te hebben. Ook schoonmaken is zo gedaan. Even een natte doek over het aanrecht, het kooktoestel en het bankje. De cabine neem ik ook nog even mee. Even de vloer aanvegen met de stoffer en in 5 minuten ben je klaar.

Het was een bijzondere reis en heel waardevol om zo samen te zijn, de kinderen te zien ontwikkelen en samen de wereld te ontdekken. Het heeft ons verrijkt en doen inzien dat je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt.

Bekend van

ontspullen
De kerstvakantie is voorbij, de (meeste) scholen zijn weer begonnen en 2022 ligt voor ons. Een goed moment om te ontspullen.
Het najaar is in aantocht en we merken langzaam aan dat het kouder begint te worden.
Vandaag is de laatste dag dat je nog een duurzame stap kan zetten in 2020! Want heb je al eens nagedacht over je zorgverzekering?
De kerstvakantie is voorbij, de (meeste) scholen zijn weer begonnen en 2022 ligt voor ons. Een goed moment om te ontspullen.
Het najaar is in aantocht en we merken langzaam aan dat het kouder begint te worden.
Vandaag is de laatste dag dat je nog een duurzame stap kan zetten in 2020! Want heb je al eens nagedacht over je zorgverzekering?
Het einde van de zomervakantie is in zicht.